Szukaj:

Do zupy - małe grzanki "pani władzi"

D


1 spora kromka chleba (jasnego
lub ciemnego) na osobę oliwa (w najgorszym przypadku dobry olej
słonecznikowy) 1-2 ząbki czosnku 1-2 małe pikantne papryczki łub łyżeczka
mielonej kolendry albo szczypta
mielonego pieprzu gałązka majeranku lub oregano ewentualnie mieszanka innych pikantnych
przypraw
Na patelni rozgrzać oliwę lub olej, wrzucić całe ząbki czosnku i pokruszoną paprykę, ewentualnie mieloną kolendrę i pieprz lub inne przyprawy. Kiedy czosnek
się przyrumieni - wyjąć go, a do aromatycznego oleju wrzucić grzanki i obrumienić z wszystkich stron. Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć z tłuszczu jak frytki.




Komentarze(0)

[Dodaj komentarz]