Szukaj:

Tofiki

T


60 dag tofu (2 porcje)
1 jajko
1 spora cebula
1 kromka tostowego chleba
2 łyżki przesianej m±ki pszennej
1 łyżka sosu sojowego łub przyprawy do zup
2 łyżki majonezu
3 łyżki ziaren sezamu olej do smażenia
Cebulę zetrzeć na tarce z małymi otworami lub drobniutko posiekać. Tofu dokładnie odcedzić, drobno pokruszyć, wymieszać z jajkiem, posiekan± cebul± i pokruszonym chlebem, majonezem oraz m±k±. Wyrobić na jednolit± masę, formować niewielkie kulki i obtaczać w ziarnach sezamowych. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu (najlepiej na patelni wok). Z podanej proporcji powinno wyj¶ć koło 20 krokietów. Podawać z ryżem na sypko i z surówk± lub z cykori± w sosie winegret.




Komentarze(0)

[Dodaj komentarz]